Eirin Rygg Veseth og Marit Øvredal Viken

Eirin Rygg Veseth

I 2015 begynte jeg utviklingen av Bergen Hundeskole. Hele min oppvekst har familiehundene våre betydd mye for meg. De har fått familien ut på tur, inspirert meg til å drive med hundetrening, vært mine lekekamerater og bestevenner. Hundene har med andre ord hatt en positiv påvirkning på min psykiske helse i barne- og ungdomsårene. Ønske om å arbeide med å gi andre barn og voksne den samme gleden med å ha hund vokste i meg.

I 2016 holdt vi vårt første sommerkurs for barn og ungdommer med hund. Videre har hundeskolen stadig vært i utvikling og populariteten har vokst raskt.

Gjennom to år med psykologistudiet lærte jeg blant annet om menneskets behov for å ha ansvar for noe eller noen, betydningen av nærhet og kjærlighet og hva som kan gi oss motivasjon og mestring i hverdagen.

Sammen med Marit, begynte vi på instruktørkurs og utdannet oss til å bli hundetrenere.

Ved siden av hundeskolen jobber jeg i dag som lærer i hunde- og smådyrsfag på Stend videregående skole.

Marit Øvredal Viken

Jeg deltok sammen med Eirin i utviklingen av Bergen Hundeskole i 2016. Etter fullført bachelorgrad som tegnspråktolk og døvblindeledsager lærte jeg viktigheten av likestilling, kommunikasjon og tilrettelegging. Ved siden av studiene har jeg jobbet på kennelen til Fjellangerhundesenter med arbeidsoppgaver som renhold, lufting, aktivisering og kjennskap til tjenestehund avdelingen.

Jeg og min hund har prøvd forskjellige hundesporter, der blodspor ble den store favoritten. Jeg har fått mye erfaring gjennom å ha en redd og skeptisk hund hvor vi har trent mye på motivasjon, trygghet og samspill.

I 4 år jobbet jeg som assistent i barneskole og SFO, et arbeid sammen med barn og unge som ligger mitt hjerte nært. I dag jobber jeg for Bergen Hundeskole, som miljøterapeut for Stend VGS og i et bofellesskap for multifunkjsonshemmede.

Mitt største ønske med Bergen Hundeskole er at alle skal føle seg velkommen og god nok til å mestre hverdagen med hunden sin uansett utfordringer. Jeg vil at alle skal ha stor glede av hunden i hverdagen. Dette skal være et lavterskeltilbud uansett livssituasjon og erfaringsnivå.